The Need to Dance

Op 21 maart, vierden we de Dag tegen Racisme en Discriminatie, een belangrijke gelegenheid om samen te komen en een verschil te maken. Ter gelegenheid van deze dag nodigen wij iedereen voor de voorstelling van de documentaire ‘The Need to Dance’; een intrigerende documentaire die een portret biedt van de Belgisch-Marokkaanse choreograaf Sidi Larbi Cherkaou. De film belicht zijn reis door Europa met zijn dansgezelschap, waarbij hij reflecteert op zijn afkomst en stereotypen doorbreekt. Cherkaou's verhaal illustreert op krachtige wijze hoe dans hem helpt om met conflicten om te gaan en hoe hij een voorbeeldrol aanneemt in het bevorderen van inclusie.

Naast de documentaire hebben we bij deze gelegenheid het genoegen om Marianne Dagevos te verwelkomen als onze spreker. Als literatuurwetenschapper met expertise in diasporaliteratuur en Arabische literatuur zal ze spreken over de relatie tussen literatuur en empathie, en hoe dit kan bijdragen aan het doorbreken van stereotypen en het bevorderen van inclusiviteit.

We nodigen u uit om deel te nemen aan een avond vol film, gesprek en verbinding, waarbij we samenwerken aan het voorkomen van discriminatie en racisme door empathie en begrip te bevorderen. Sluit aan op 11 april bij Foroxity voor deze bijzondere gratis voorstelling, mogelijk gemaakt door de gemeente als onderdeel van onze inspanningen om een inclusieve samenleving te bevorderen.

58 Minuten
Documentaire

The Need to Dance Laat Tijden Zien

Op dit moment zijn er geen voorstellingen gepland. Probeer het later nog eens.