The Met: Grounded

Geniet live én in High Definition van de wereldberoemde operavoorstellingen van The Metropolitan Opera. De perfecte beeld- en geluidskwaliteit maken van elke voorstelling een avond om nooit te vergeten!

Alle operavoorstellingen bij Foroxity zijn compleet verzorgd. Koffie of thee bij de ontvangst en een drankje tijdens de pauze(s) zijn bij de toegangsprijs inbegrepen. De ontvangst is 30 minuten voor aanvang van de voorstelling.

Synopsis:
Tony Award-winnende componiste Jeanine Tesori's krachtige nieuwe opera Grounded gaat in première in de Metropolitan Opera. Hierin worstelt ze met vaak over het hoofd geziene kwesties die zijn ontstaan door de oorlogvoering van de 21e eeuw: de ethische conflicten die zijn ontstaan door het gebruik van moderne militaire technologie. De Canadese mezzosopraan Emily D’Angelo schittert als de knappe gevechtspiloot wiens ongeplande zwangerschap haar uit de cockpit haalt en haar in Las Vegas laat landen. Vanuit Las Vegas bestuurt ze een Reaper-drone die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. De Amerikaanse tenor Ben Bliss speelt de rol van rancher Eric uit Wyoming in een productie van Michael Mayer die dit verhaal tot leven brengt in een hightech enscenering die verschillende perspectieven op de actie biedt. Met Music Director Yannick Nézet-Séguin betreedt het podium om Tesori’s opera te dirigeren.

164 Minuten
Opera
Saturday, 19 October 2024