Foroxity Oscar Day

Op 23 januari 2024 werden de Oscar nominaties van 2024 bekend gemaakt. De crème de la crème in de filmwereld, die de beste filmbeleving verdienen. Daarom zie je op 10 maart niet één, niet twee, maar vier grote kanshebbers (opnieuw) op het grote doek bij Foroxity tijdens de Foroxity Oscar Day.

Anatomy of a fall
Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd?

The Holdovers
In The Holdovers, van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne, moet een chagrijnige onderwijzer (Paul Giamatti) op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan.

The Zone of Interest
The Zone of Interest is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).

Poor Things
Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Programma
10:30u - Anatomy of a Fall
13:15u - Pauze
13:45u - The Holdovers
16:15u - Zone of Interest
18:00u - Pauze
19:30u - Poor Things
21:50u - Einde

681 Minuten
Verrassing
Sunday, 10 March 2024