EOS: Rembrandt

Kunst kijken vanuit de bioscoopstoel. Jaarlijks zijn er in musea verspreid over de hele wereld tal van tentoonstellingen. In een aantal gevallen heel bijzondere tentoonstellingen met topstukken van de grote meesters. Zouden ze dicher bij huis zijn geweest, dan had u er als kunstliefhebber ongetwijfeld een bezoek aan gebracht. En dat kan nu ook, zonder dat u er ver voor hoeft te reizen, dankzij Foroxity Filmarena. Onder de naam EXHIBITION vertoont Foroxity een aantal grote kunstexposities van gerenommeerde kunstenaars.

Vanuit The National Gallery, Londen en RIJKSMUSEUM, AMSTERDAM

Naar elke Rembrandt tentoonstelling wordt uitgekeken, maar deze belangrijke nieuwe show gehost door de Londense National Gallery en het Rijksmuseum in Amsterdam was een gebeurtenis als geen ander. Vanwege de exclusieve toegang tot beide galeries documenteert de film deze mijlpaal tentoonstellingen verweven met het leven van Rembrandt. Ook zijn er beelden van achter de schermen van de voorbereidingen van de wereldberoemde instituten. De tentoonstelling richt zich op de hoogtepunten uit de laatste jaren van het leven van Rembrandt, voor vele zijn beste jaren.

De meesterwerken die hij in deze periode produceerde kunnen zijn bepalende werken worden genoemd, met elk stuk zo gevoelig en eerlijk dat ze ons idee over Rembrandt als mens en als artiest vorm gaven. Deze film onderzoekt elk van de belangrijkste werken van de tentoonstelling, door middel van bijdragen van de speciaal uitgenodigde gasten, waaronder curatoren en vooraanstaande kunsthistorici. Voor velen is Rembrandt een van de grootste artiesten die ooit geleefd heeft en deze film is bedoeld om de waarheid te ontdekken over de man achter de legende.

Nederlandse Ondertiteling.

90 Minuten
Documentaire

EOS: Rembrandt Laat Tijden Zien

Op dit moment zijn er geen voorstellingen gepland. Probeer het later nog eens.