Een Echte Vermeer (NL)

De Foroxity Filmclub, Net dat beetje extra. U ziet een door ons geselecteerde titel en ontvangt na afloop een drankje met een versnapering. De Foroxity Filmclub is elke 1e vrijdag van de maand te zien in Sittard.
Vrijdag 13-01 ziet u: Een Echte Vermeer.

Ivm de kerstvakantie zal deze filmclub extra op 13 januari plaatsvinden.

In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent, dat zich laat beïnvloeden door de Oude Meesters. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt nietsontziend wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, is Van Meegeren ten einde raad. Han van Meegeren verhuist naar Frankrijk en wil maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Maar als het moment daar is, moet Han een besluit nemen: eindelijk wraak nemen op Bredius, of kiezen voor de liefde van zijn leven. (Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal.)

Toegangskaarten kosten slechts €10,- per stuk. Voor deze special zijn geen acties en/of kortingen van toepassing. Deur open vanaf 13.30 uur, de film start stipt om 14:00 uur, zonder pauze.

Dewi Reijs, Hans Croiset, Jack Vecht, Jeroen Spitzenberger, Jhanna Houweling, Lize Feryn, Mingus Dagelet, Porgy Franssen, Raymond Thiry, Roeland Fernhout, Theo Pont, Viviane de Muynck
Rudolf van den Berg
115 Minuten
Drama

Een Echte Vermeer (NL) Laat Tijden Zien

Op dit moment zijn er geen voorstellingen gepland. Probeer het later nog eens.